Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vedení Prahy 13 poděkovalo místním složkám IZS

Starosta David Vodrážka, místostarosta David Zelený a radní Aneta Ečeková Maršálová poděkovali zástupcům místních složek Integrovaného záchranného systému. Během krátkého setkání na radnici prodiskutovali aktuální situaci a převzali drobné dárky a respirátory, které uvolnila radnice ze svých zásob. Budou použity výhradně pro práci v terénu a policisté, hasiči i záchranáři je rozdají potřebným během výkonu své práce.
„Složky Integrovaného záchranného systému a samozřejmě i mno- ho dalších organizací, které na třináctce pomáhají občanům, si zaslouží veliké poděkování. V této náročné době jsou více než potřeba. Vedle svých standardních povinností vykonávají i činnosti, které přichází s novými opatřeními a potřebami obyvatel naší městské části. Dobrovolní hasiči například drží společně s profesionály pohotovost, zapojují se i do pomoci imobilním seniorům s dopravou na očkování. Zároveň si uvědomujeme, že ani záchranářům, hasičům a strážníkům se covid-19 nevyhýbá a komplexní činnost musí pokrýt, i když jsou personálně oslabeni. Všem srdečně děkuji,“ řekl starosta David Vodrážka.
„K poděkování se samozřejmě s velkým respektem připojuji, jsou to právě záchranáři, hasiči a strážníci, kteří v první linii zasahují a pomáhají zachraňovat životy. I proto jsem ráda, že respirátory budou distribuovat během své práce v ulicích naší městské části, kde jsou nejvíce potřeba,“ poděkovala Aneta Ečeková Maršálová.

Lucie Steinerová