Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Společně s vámi jsme přispěli na dobrou věc

Velikonoční svátky se v Globusu nesly ve znamení tradičně vyrobených jidášů a především mazanců, které letos pomohly podpořit charitativní projekt Nadace Jedličkova ústavu Chceme přispět Adéle na plošinu. Z každého Máslového mazance de luxe, zakoupeného od 25. března do 4. dubna v hypermarketu Globus Zličín, jsme věnovali částku 25 Kč na podporu tohoto projektu. Každoročně je o náš mazanec veliký zájem, a tak jsme ihned věděli, který velikonoční výrobek pomůže tento projekt podpořit. Našim pekařům se podařilo v období projektu vyrobit a díky vám, našim zákazníkům, také prodat 517 mazanců a Adéle tak můžeme věnovat 12 925 Kč!
Adéla se narodila před 25 lety jako jedno z dvojčat. Holčičky se narodily v šestém měsíci těhotenství. Zatímco její sestra Barbora se narodila sice předčasně, ale jako zdravé miminko, Adéla takové štěstí neměla. Osud jí nadělil nelehkou a nezvratnou diagnózu – dětskou mozkovou obrnu s postižením dolních i horních končetin. Od malička je Adéla upoutaná na invalidní vozík. Vystudovala střední obchodní školu, nyní pracuje jako on-line lektorka angličtiny a ve volném čase studuje italštinu. Vzhledem k obtížné hybnosti rukou je však ve většině běžných denních činností odkázána na celodenní péči rodiny a asistentů.
Pro rodinu se stala celodenní péče o Adélu primární činností. Maminka, která se o Adélu starala nejvíc, prodělala před lety rakovinu. V poslední době se její onemocnění ale zhoršilo, o Adélu chce tedy pečovat její sestra. Ta však bydlí v 1. patře domu bez výtahu, takže potřebuje vyřešit způsob, jak by se Adéla dostala bez problémů do svého nového bydliště.
Jakákoli finanční pomoc rodině pomůže! I vy můžete přispět na transparentní účet Nadace Jedličkova ústavu: 350350/5500 nebo formou DMS ve tvaru DMS PROJEDLICKU 90 na číslo 87777. Děkujeme, že s námi pomáháte!

Nadace Jedličkova ústavu a hypermarket Globus – Zličín