Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Tak to tu ještě nebylo

Už více než rok se všichni vyrovnáváme s méně či více nepříjemnými opatřeními, která jsou spojena se stále se šířícím onemocněním covid- 19. Je to doba dlouhá a pro mnohé z nás stresující. Odbor životního prostředí a správci zeleně se proto maximálně snaží zajistit lidem příjemné prostředí na procházky, aby mohli v městské přírodě nabrat trochu sil na zvládání této obtížné doby.
V posledních měsících se ale mnohdy nepřestáváme divit, jaká bezohlednost a snad i zloba se v lidech skrývají. Častěji než dříve se setkáváme s vandalizmem, neskutečným nepořádkem, rozhazováním odpadků, arogancí lidí... Ale to, co v poslední době musíme řešit v lokalitě Velká Ohrada a v jejím okolí, se snad ani nedá vyjádřit publikovatelnými slovy.
Od začátku roku jsme se už šestkrát setkali s něčím skutečně nechutným – psími exkrementy znečistěnými lavičkami, herními prvky, návštěvními řády na sportovním i dětském hřišti...
Takovéto jednání je naprosto nepřijatelné, nemluvě o tom, že může přispět k šíření infekčních nemocí. Psí exkrementy představují zdravotní riziko v možném přenosu psích parazitů na člověka. Pracovníci správcovské firmy musí tuto nechutnost opakovaně čistit a vše pak důkladně dezinfikovat. Doposud jsme se s něčím podobným nesetkali, takové chování je opravdu hodně přes míru slušnosti. Odpověď na otázku, proč to někdo dělá, neznáme – mstí se pracovníkům našeho odboru, zahradníkům, ostatním spoluobčanům, malým dětem...?
O pomoc při řešení této opakující se situace jsme požádali policii, konkrétně ředitele Městské policie Prahy 13 (fotografie máme k dispozici, ale z pochopitelných důvodů je raději nezveřejníme). Tímto bychom však také chtěli apelovat na obyvatele sídliště. Uvidíte-li někoho, kdo se chová skutečně nepatřičně, uvědomte strážníky městské policie na lince 156. Děkujeme.

Za OŽP Jana Dusilová