Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Mistrovství ČR v orientačním běhu v květnu ve Stodůlkách

Nejlepší orientační běžci z České republiky zavítají o víkendu 14. – 15. května do pražských Stodůlek na sprintová mistrovství České republiky.

V sobotu je na programu nejkratší individuální disciplína – sprint, která se běhá z pravidla 15 minut ve městech a parcích. Centrum závodu bude areál ZŠ Trávníčkova, startuje se intervalově od 12 hodin. V neděli pak následují sprintové štafety s centrem ve Fakultní ZŠ profesora Otokara Chlupa v ulici Fingerova.

Závodnice razí kontrolu při MČR ve sprintu v Čáslavi v roce 2019

Startuje se hromadně v 9.15 a běží se čtyři úseky v pořadí ženamuž- muž-žena. Na startu bude v obou kategoriích dospělých a dorostu přibližně 40 štafet, je tedy možné, že v neděli ráno v sídlišti potkáte početnou skupinu velmi rychle běžících závodníků. Jestli vás závody zaujaly, můžete si orientační běh sami zkusit. Oba dny po doběhnutí mistrovských kategorií budou ze stejných center navazovat závody pro veřejnost, během jednoho dne tak sídlištěm proběhne přibližně 800 až 1000 závodníků. Orientační běh je sport pro každého – závodit mohou i rodiče s dětmi či prarodiče, není ani nutné celou dobu běžet.

Městský terén není příliš složitý na orientaci, takže to zvládne opravdu každý. Na startu dostanete mapu, pomocí které se budete pohybovat mezi kontrolními body vyznačenými v terénu oranžovobílým lampionem.

Přijďte si tento moderní sport, kde jsou k dobrému výkonu potřeba nejen silné nohy, ale i bystrá hlava, vyzkoušet! Jménem pořadatelů z Oddílu OB Kotlářka a KOB Tretra Praha Vás srdečně zveme. Více informací v rozpisech k závodům na www.mcr2022.obkotlarka.cz.

Za pořadatelský tým Klubu orientačního běhu Tretra Praha a Oddílu orientačního běhu Kotlářka, Gabriela Šimůnková