Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Největší sportovní soutěž v ČR v akrobacii na tyči

O víkendu 21. – 22. května se ve sportovní hale Oáza v Praze 4 uskuteční již čtvrtý ročník největší sportovní soutěže v pole dance – Czech Pole Championship 2022. Soutěže se zúčastní více než sto soutěžících z celé České republiky a své zastoupení má i Praha 13.

Soutěžící budou rozděleni do dvanácti kategorií dle pohlaví, věku a úrovně pokročilosti. Pole sport je kombinace tance, gymnastiky a akrobacie. Vítěz musí prokázat vysokou úroveň síly, flexibility, přesnosti provedení, ale také ladnosti a plynulosti přechodů. Zároveň musí vtáhnout diváky do svého vystoupení a oslnit porotu svým výrazem.

V pátek 20. května navíc proběhne kvalifikační soutěž Czech Pole Sport Open 2022, kde budou elitní soutěžící bojovat nejen v pole sportu, ale také v artistic pole a aerial hoop tzn. akrobacii na zavěšeném kruhu. O svůj postup na IPSF Mistrovství světa, které proběhne v říjnu ve Švýcarsku, budou bojovat i soutěžící z Prahy 13 – Barbora Čaloudová a Ester Prokopová na tyči a Viktoria Korabelnikova na kruhu.

Pokud vás zajímá, kdo se letos stane vítězem Czech Pole Championship a Czech Pole Sport Open, neváhejte a přijďte se podívat do SK OÁZA, Jeremenkova ulice, Praha 4. Podrobnějsí informace získáte také na webových stránkách www.czechpolechampionship.cz a www.czechpolesport.cz.

Daniela Čaloudová,Czech Pole Sport Organization, z.s.