Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Oboroh – Znovu poprvé

Prosincový večer cyklu Třináctého na třináctce patřil tentokrát cele skupině Oboroh, která představila a pokřtila zbrusu nové album Znovu poprvé věnované období adventu. V pozoruhodné jednotě pojetí a zpracování na něm krom písní Slávka Klecandra, hudby Romana Dostála a Petra Střešňáka najdete také díla Adama Michny z Otradovic, staročeské roráty i lidovou píseň.

Večeru stejně jako albu dominoval zpěv klávesisty Romana Dostála i kytaristy Slávka Klecandra, doplňovaný baskytarou Jaroslava Jetenského a bicími Libora Ježka.

Oboroh si za léta svého působení vybudoval přízeň široké obce posluchačů. I tentokrát byl sál Komunitního centra sv. Prokopa naplněn natolik, že musel být otevřen i prostor kostela, působivě iluminovaný desítkami svíček. Koncert skončil mohutným aplausem a několika přídavky.

Poděkování za podporu koncertů patří Ministerstvu kultury ČR, MČ Praha 13, Nadaci Život umělce a Nadaci Český hudební fond. Příští koncert cyklu je naplánován na 13. února. Více na www.trinactnatrinact.blog.cz.

Petr Linhart