Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Mezi snem a realitou

Ve středu 14. listopadu se v prostorách rehabilitačního centra Balneo Lípa konala vernisáž perokreseb a akvarelů s poetickým názvem Mezi snem a realitou a podtitulem Zákoutí slavných měst.

Autorem obrazů, na kterých se snoubí nadání pro malbu a kresbu s citem pro krásu a láskou k architektuře je Zdeněk Janeček. Na cca 50 obrazech zachytil nejen zajímavé budovy z mnoha měst světa, ale i nevšední pohledy na budovy všeobecně známé. I když ta místa byla atraktivní a ty budovy svojí krásou i architekturou fascinující, stejně, což dokládá i autorovo dílo vystavené v Balneo Centru, je Praha nejhezčí a její budovy nejkrásnější.

Výstava, na kterou jsou návštěvníci srdečně zváni a která potrvá do 15. února, překvapila svým umístěním v rehabilitačním centru v poliklinice Lípa. Obrazy umístěné na stěnách se mezi nejrůznějšími přístroji a pomůckami pro fyzioterapii, posilovacími stroji a masážními lehátky vyjímaly s přirozenou samozřejmostí. Zajímavě povznesly atmosféru moderního zdravotnického zařízení. Harmonicky skloubily estetiku interiérů se zdravotní technikou.

Vladimír Dvořák