Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Ubytovna v Třebonicích

Před nedávnem jsem projížděla kolem ubytovny v Třebonicích a mile mne překvapil pořádek, který úplně kontrastoval s tím, čeho jsme byli svědky v minulých měsících. Teď je znát velká změna. Vámi zmíněná budova ubytovny v Třebonicích byla původně základní školou, která v dobách své největší slávy v 80. letech sloužila nejen místním dětem. Po revoluci už nebylo školy zapotřebí a objekt byl převeden do správy naší městské části. Budova v té době neměla žádné vhodné uplatnění, bylo tedy rozhodnuto, že bude prodána a soukromý majitel vytvořil z budovy ubytovnu.

Před nedávnem naše městská část obdržela pomocí služby MMS hlášení stížnost na značně zaneřáděné okolí ubytovny. Podnět byl předán odboru životního prostředí, který vyzval majitele k okamžité nápravě. V pátek 30. listopadu byla na místo vyslána kontrola, která zjistila, že byl stav napraven a okolí ubytovny řádně uklizeno.

Rád bych v této souvislosti upozornil na možnost, kterou svým občanům Praha 13 nabízí. Pomocí zprávy MMS nebo e-mailu lze upozornit úřad na aktuální problém v úklidu či pořádku na našem území, a poté sledovat na webových stránkách, jakým způsobem je podnět vyřízen. Podnět posílejte na adresu mms@p13.mepnet.cz. Do textu je zapotřebí uvést co nejpřesnější údaje, které pomohou identifikovat  konkrétní místo problému (např. souřadnice GPS, ulici, číslo domu). Vyřízeny budou pouze podněty týkající se Prahy 13. Na zaslané podněty nebude odpovídáno. Rovněž upozorňuji, že k nahlášení dopravních přestupků a přestupků proti veřejnému pořádku je určena bezplatná linka tísňového volání Městské policie hl. m. Prahy na telefonním čísle 156. Focení závad či hlášení problémů umožňuje i naše mobilní aplikace, kterou si můžete kdykoli zdarma stáhnout na www.praha13.cz/Praha-13-v-mobilu.

Ing. David Vodrážka starosta Prahy 13