Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Výjezd do Jiřetína

Proxima Sociale, o.p.s., nabízí pomoc a podporu dětem a mladým lidem, kteří bydlí nebo tráví svůj volný čas v Praze 13. Provozuje zde klub Jedna Trojka a Terénní programy v Praze 13. Ale nejen to. Svědčí o tom i článek klientů.

Vybouchli jsme?!

Když jsme byli s Proximou Sociale na výjezdu v Jiřetíně pod Jedlovou, stala se nám krutá věc. Vypadl nám proud, přestalo fungovat čerpadlo u výměníku kamen a voda začala vřít.

Ale nejprve se podíváme na začátek pobytu, kde jsme si po celou dobu vařili samé dobroty podle vlastních receptů. Jednoho večera nás pracovnice vyzvaly k souboji v kartách. Zpočátku to vypadalo, že půjde o nevinnou hru. Nakonec se z toho vyklubala strašidelná bojovka s věštkyní, pavouky i pokladem. Podnikli jsme také výlet na zříceninu Tolštejn a rozhlednu Jedlová. Konec cesty jsme šli tmou a na mýtině spatřili nebe plné hvězd, jaké se nám nepoštěstí v Praze vidět. Po celou dobu jsme zažívali nové věci. Během pěti dnů jsme ale probrali i několik preventivních témat. A teď zpět k tomu výbuchu! Ale nebojte se, však se nám nic nestalo. Jen jsme na nějakou dobu přišli o teplo a světlo a za minutu dvanáct proud naskočil. Během resocializačního pobytu jsme fungovali jako rodina a vzájemně jsme si pomáhali. I přesto, že nám byla občas zima a nebyla tam WIFI, jsme si pobyt velmi užili.

Klienti služby