Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kalendář, který potěší i pomůže


Beáta Mašková je devatenáctiletá studentka, která se dvanáct let věnovala závodnímu plavání. Je několikanásobná finalistka MČR, reprezentantka SK Motorletu Praha a několikanásobná mistryně Prahy. U bazénu ji dnes ale potkáte spíše s fotoaparátem v ruce. Letos se rozhodla nafotit charitativní kalendář pro SKV Praha. Vznikly tak společné fotky české plavecké špičky a hendikepovaných sportovců. A které hvězdy českého plavání se do tohoto charitativního projektu zapojily? Jsou to Barbora Seemanová, Tomáš Havránek, Tomáš Franta, Kristýna Horská, Simona Kubová, Martina Elhenická, Kuba Lahoda, Jan Čejka, Lydie Štěpánková a Sebastian Lunak. Nákupem kalendáře podpoříte SKV Praha a navíc uvidíte, že i na vozíku lze sportovat.
Sportovní klub vozíčkářů Praha (SKV Praha) již od roku 1991 nepřetržitě pomáhá lidem s tělesným hendikepem vytvářet vhodné podmínky pro výkon sportovní činnosti – ať na rekreační či vrcholové úrovni. Jejich cílovou skupinou jsou lidé s těžkým tělesným postižením, převážně po poškození míchy. V současnosti mají celkem sedm sportovních oddílů (florbal, stolní tenis, orientační závod, tanec, potápění, lyžování a outdoorové aktivity) a více než sto třicet aktivních členů, mezi kterými je i několik reprezentantů ČR.
„Máme z kalendáře velkou radost a věříme, že jeho prodejem získáme finanční prostředky pro pomoc mnoha vozíčkářům k lepšímu, aktivnějšímu a nabitějšímu životu,“ říká předsedkyně SKV Praha Michaela Krunclová. „Pro mě a mou dcerku jsou sportovní chvíle nezapomenutelnými okamžiky. Ať už při cyklistice nebo lyžování na horách. A skvělé je, že můj hendikep nám v tom nebrání natolik, aby to bylo neuskutečnitelné. Bez pomoci asistentů a speciálních pomůcek bychom se však neobešly. V tom nám moc pomáhá Sportovní klub vozíčkářů Praha. Těší mě, že díky SKV Praha můžeme stejnou radost z pohybu a sportu dopřávat všem našim hendikepovaným členům. Nyní nás můžete podpořit také nákupem tohoto kalendáře, který pro vás jistě bude velkou radostí. Objednat si ho můžete na www.photoswim.cz.“ Kontakt pro další informace: Michaela Krunclová, Sportovní klub vozíčkářů Praha, z.s., krunclova@skvpraha.org, tel. 777 256 053, www.skvpraha.org.

-red-