Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Netradiční starostova vánočka

Soutěž v pletení vánoček probíhá ve FZŠ Mezi Školami již od roku 2005. Za tu dobu se mnoho žáků naučilo, jak z těsta vykouzlit vánočku, a škola tak přispěla k tomu, aby tato dávná dovednost nezanikla. Letos tomu ale muselo být jinak.
„Soutěž se nemůže uskutečnit v tradiční podobě, kdy jsme pletli a pekli vánočky s dětmi přímo ve škole. Tradici ale chceme zachovat. Proto jsme se rozhodli, že pletení proběhne v prostorách radnice, abychom dodrželi všechna nezbytná opatření. Vánočky následně upečeme už ve škole,“ vysvětluje starosta David Vodrážka.
Kynuté těsto připravila místostarostka Marcela Plesníková, spolu s Davidem Vodrážkou a ředitelem školy Petrem Vodsloněm vánočky upletli a osobně je dětem předali.

„Je sice škoda, že letos se děti do pletení vánoček nemohou zapojit, až dosud se soutěž vždy uskutečnila ve FZŠ Mezi Školami. Žáci druhého stupně se rozdělili do družstev a zaplétali vánočky z devíti pramenů těsta. Pro školáky je i důležité a inspirativní, když vidí při práci, kterou sami dělají, také svého ředitele a zástupce radnice Prahy 13,“ dodala místostarostka Marcela Plesníková.
V minulém roce vítězné družstvo získalo jako hlavní cenu vánočku vytvořenou ředitelem školy a výrobky tří nejlepších žákovských družstev se vydražily na vánočních slavnostech. Ostatní vánočky pak posloužily jako vítané občerstvení.

Lucie Steinerová