Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nová úřední deska je v provozu

Ve středu 1. října byl za přítomnosti starosty Davida Vodrážky a tajemnice úřadu Kateřiny Černé zahájen zkušební provoz nové elektronické úřední desky. Čtyři interaktivní monitory jsou umístěny na plášti radnice u zadního vchodu směrem k parkovišti v Petržílkově ulici, takže úřední deska je pro občany přístupná 24 hodin denně. Úřad MČ Praha 13 tak udělal další výrazný krok k modernizaci svých služeb.


Ve srovnání s původní vývěskou papírových dokumentů má elektronická úřední deska celou řadu výhod. Je přehledná, vyhledání dokumentu podle stanovených kritérií je jednoduché a rychlé. Uživatel ovládá desku pěti dotekovými tlačítky podle srozumitelného návodu. Dokumenty jsou zobrazovány přesně v požadovaných vývěsných termínech platnosti, které jsou zaevidovány a archivovány. Nový systém tak splňuje všechny legislativní podmínky správního řádu.

Dnem 1. listopadu končí zkušební provoz a elektronická úřední deska se stává oficiální úřední deskou. Původní vitríny na chodníku u Petržílkovy ulice, na které byly dosud vyvěšovány dokumenty v papírové podobě, přestávají plnit úlohu úřední desky a budou sloužit jen jako běžná vývěska.

V rámci projektu „Interaktivní úřední desky“ (CZ.2.16/1.2.00/21550), který byl finančně podpořen z Operačního programu Praha – Konkurenceschopnost, byly navíc instalovány čtyři informační kiosky ve vstupních halách poliklinik Janského, Hostinského a Lípa a ve foyer Kulturního domu Mlejn. Kiosky umožňují přístup na novou úřední desku, na webové stránky městské části a na internet.

Samuel Truschka