Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Tísňová linka Života 90

Žít doma i ve vysokém věku, bez obav a s vědomím, že v případě potřeby vždy přijde pomoc – to umožňuje seniorům a zdravotně postiženým propracovaný systém tísňové péče Života 90. V případě, že se uživateli udělá nevolno, upadne a nemůže vstát, je týrán, okraden nebo potřebuje jinou pomoc, stačí jen zmáčknout tlačítko, které u sebe nosí. Operátorky dispečinku zjistí, co se stalo, a podle situace zorganizují potřebnou pomoc – zavolají rodinu, záchrannou službu, policii apod. Uživatel má také čidlo pohybu, které po předem nastavené době nehybnosti samo spustí alarm a volá dispečink.

Vyloučí se tak riziko, že by uživatel ležel na zemi svého bytu zraněn a bez pomoci i několik dní a dokáže zachránit život. Čidlo navíc může sloužit i jako zabezpečovací systém v bytě v době nepřítomnosti uživatele. Další jedinečností služby je pravidelné volání – operátorky dispečinku jednou týdně všem uživatelům volají.

Díky dotaci od Nadace České spořitelny nemusejí žadatelé o službu nově hradit poplatek za zařízení, který byl v řádech tisíců korun. Chcete se dozvědět víc? Máte o službu zájem? Kontaktujte nás v pracovní dny od 8 do 16 na tel. 222 333 546, 601 559 580, pište na e-mail zajemciosluzby@zivot90.cz nebo navštivte www.tisnovapece.cz.

-red-