Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Hvězda stoupá vzhůru

Již několikrát jsme vás informovali o úspěších naší tenisové reprezentantky Pavly Mrázové, která je současně také oblíbenou učitelkou na Základní škole Mládí ve Stodůlkách. Loni skončila ve své kategorii 50+ na 6. místě světového žebříčku po vítězství na několika významných turnajích, mimo jiné na Mezinárodním tenisovém mistrovství seniorů Německa, kde ve finále porazila dokonce tehdejší světovou jedničku Ingrid Gutmann-Resch. V letošní sezoně se Pavle Mrázové dařilo ještě lépe. Odehrála pět mezinárodních seniorských turnajů nejvyšší kategorie (z toho čtyři ITF 1, jeden ITF 2) a všechny vyhrála. Sezonu ukončila na třetím místě světového tenisového žebříčku v kategorii 50+.

Nejlepších výsledků dosáhla na turnajích nejvyšší kategorie v Německu a Maďarsku. Vítězství obhájila na turnaji v Bad Breisigu, kde ve finále opět porazila stále se lepšící Němku Veismann, která postoupila na dvanácté místo světového žebříčku. Se svou kamarádkou Danielou Dvorskou navíc zdvojnásobila singlové vítězství na tomto oblíbeném turnaji finálovým vítězstvím i titulem ve čtyřhře.

Znovu také získala cenný titul Mezinárodní mistryně Německa v Rottach – Egernu. V semifinále porazila sedmou hráčku světového žebříčku, Holanďanku Prechtel a ve finále opět zdolala rakouskou jedničku Gutmann-Resch. Již potřetí byla Pavla Mrázová úspěšná v maďarském Keszthely a vybojovala titul Mezinárodní mistryně Maďarska. Na výborně obsazeném turnaji po semifinálové výhře nad třináctou hráčkou světa, Rakušankou Danzinger, opět změřila síly s Gutmann-Resch a znovu ji po těžké bitvě porazila. Do vítězné řady patří i vítězství na Mezinárodním mistrovství České republiky v Karlových Varech a vítězství na Czech Senior Grand Prix Praha.

Dařilo se jí i v kategorii smíšené čtyřhry, kde se svým partnerem Pavlem Novákem vybojovala v těžkých zápasech titul v Karlových Varech a v Maďarsku získali třetí místo. Svými výkony přispěla družstvu TK Hanspaulka k umístění v přední části tabulky ve veteránské lize. Hrála i turnaje v kategorii dospělých (tedy mladší kategorii) a přestože byla nejstarší hráčkou, dařilo se jí porážet i mnohem mladší soupeřky. Důkazem je 27. místo na žebříčku dospělých ve Středočeském kraji a 154. v celostátním žebříčku. Vítězstvím v zápasech za tým Rudné u Prahy v první třídě dospělých ve Středočeském kraji pomohla Pavla Mrázová vybojovat družstvu druhé místo v tabulce. V současné době spolu se svým trenérem Martinem pracuje na tom, aby ta další sezona byla přinejmenším tak úspěšná jako ta letošní.

-red-