Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Městská část svým seniorům

Podzimní rozjezd klubů seniorů je komplikován stále probíhající rekonstrukcí kuchyně ve středisku sociálních služeb. Pět klubů scházejících se v prostorách střediska muselo hledat útočiště jinde. Děkujeme řediteli FZŠ Trávníčkova Františku Hanzalovi, který umožnil schůzky seniorů v areálu školy. Modrý klub školy se stal velmi příjemným dočasným místem jejich setkávání. Další kluby našly dočasné náhradní zázemí přímo v budově radnice.
Program klubů seniorů obohatil v průběhu září a října zástupce starosty Pavel Jaroš, který připravil pro členy klubů bohaté kulturní vyžití. Jednou z prvních akcí byla 23. září pro 150 seniorů plavba parníkem po Vltavě. Ani deštivé počasí nikoho neodradilo. Parník Cecílie byl připraven na plavbu od Čechova mostu do Troje a zpět. Zástupce starosty Pavel Jaroš přivítal všechny přítomné a na palubě i v podpalubí zavládla příjemná atmosféra, kterou podbarvily staropražské písničky harmonikáře a v průběhu plavby došlo i na tanec. Připraveno bylo také občerstvení.
Pro seniory zajistil zástupce starosty Pavel Jaroš také volné vstupenky do Hudebního divadla Karlín na muzikál Noc na Karlštejně, operetu Polská krev a muzikál Addams Family. Také KD Mlejn za finančního přispění městské části připravil pro seniory Podvečer s hercem Oldřichem Víznerem, divadelní představení Zelňačka (25. 11.) a vystoupení Cirkusu Mlejn (3. 12.). Bližší informace naleznete v programech KD Mlejn na str. 31.

Helena Volechová, vedoucí odboru sociální péče a zdravotnictví