Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku

  • Dne 6. 10. zadržela policejní hlídka řidiče, jehož vozidlo překáželo v křižovatce silničnímu provozu. Muž se totiž pohyboval před svým  vozidlem, které mělo vypnutý motor a zvednutou kapotu a požadoval od okolo jedoucích řidičů pomoc s nastartováním vozidla. Nakonec mu museli pomoci právě policisté a všimli si, že se pomalu nedokáže udržet na nohou a potácí se kolem auta. Nebyl schopen ani podstoupit dechovou zkoušku a požadoval lékařské vyšetření s odběrem krve. Policisté se dozvěděli, že tohoto řidiče původně zastavil nějaký jiný řidič, který měl také problém s nastartováním auta. Náš řidič mu pomohl auto roztáhnout, přičemž mu ale zhasl motor, zatímco druhý řidič nastartoval a odjel. Bez ohledu na dobrý skutek byla řidiči zjištěna přítomnost více než dvou promile alkoholu v krvi. Bylo s ním vedeno zkrácené řízení, takže jeho věc byla do 14 dnů přímo předána státnímu zástupci a následně soudci k rozhodnutí o trestu.
     
  • Nezjištěný pachatel využil 24. 9. v době mezi 12.00 a 12.30 nepozornosti poškozeného, který zřejmě na chvíli usnul během odpočinku na  lavičce v Centrálním parku. Odcizil mu odložený batoh, ve kterém měl mobilní telefon, peněženku s doklady a platební kartu. Poškozenému tak byla způsobena škoda ve výši 5 000 Kč.
     
  • Mezi 3. a 5. říjnem poškodil neznámý pachatel zřejmě ložiskovou kuličkou vystřelenou z praku skleněnou výplň okna bytu ve Vackově ulici. Majiteli domu vznikla škoda ve výši 4 000 Kč. Stejným způsobem byla v různých objektech ve Stodůlkách způsobena mnohatisícová škoda. Proto žádám čtenáře, kteří si všimnou takového střelce nebo partičky, která se takto baví, aby na její chování upozornili policii na lince 158.
     
  • Nezjištěný pachatel dne 3. 10. kolem 23.30 hodin v ulici Borovanského vytrhl ženě z ruky kabelku s doklady a platebními kartami, čímž jí způsobil škodu ve výši 5 000 Kč.
     
  • Prvního nebo druhého října odcizil neznámý pachatel v Přecechtělově ulici z chodby panelového domu tři kočárky a autosedačku a způsobil tak jejich majitelům škodu ve výši 17 100 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra