Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nejhezčí balkony a předzahrádky byly oceněny

Do soutěže o nejkrásnější balkon nebo předzahrádku, kterou koncem června vyhlásil předseda výboru pro výchovu a vzdělávání Vít Bobysud, přihlásilo letos své pěstitelské úspěchy celkem 14 soutěžících. Porota ve složení Marcela Plesníková – zástupkyně starosty, Vít Bobysud, Ludmila Tichá a Yveta Kvapilová měla velmi těžkou práci, protože všechny balkony i předzahrádky přihlášené do soutěže byly úžasné.

„Děkuji všem, kteří vynakládají čas, energii a vlastní peníze na to, aby prostředí, ve kterém žijeme, vypadalo přívětivěji a krásněji,“ říká pořadatel soutěže Vít Bobysud.

V kategorii balkonů zvítězili Eva a Petr Vítovi z Bašteckého ulice na Velké Ohradě, druhé místo obsadil Petr Fleger z Kettnerovy ulice, pomyslný bronz patří balkonu Margity Sieberové z ulice Harmonická. Nejhezčí předzahrádkou se mohli pochlubit Věra Kopecká a Ivo Hrstka z Kurzovy ulice, druhé místo patří Mileně Špačkové z Bronzové ulice a třetí Josefu Skořepovi z ulice K Zahrádkám.

Za dlouholetou obětavou péči o veřejný prostor si odnesla zvláštní cenu Vlasta Čermáková z ulice Trávníčkova. Ceny do soutěže – poukázky na nákup v zahradnictví – věnovalo opět Zahradní centrum v Řeporyjích. Novinkou mezi cenami je možnost zalití předzahrádky v suchých měsících. Tuto cenu věnovala firma Zahradnictví Král.

Více fotografií naleznete ve fotogalerii na www.praha13.cz.

-red-