Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Praha 13 plná květin

Také letos vyhlásil Výbor pro výchovu a vzdělávání Zastupitelstva MČ Praha 13 soutěž o nejhezčí balkon nebo předzahrádku naší městské části. Své pěstitelské úspěchy přihlásilo do soutěže, která má již osmiletou tradici, celkem 12 soutěžících. Přesto, že horké a suché léto zahrádkářům moc nepřálo, všechny přihlášené rozkvetlé balkony i předzahrádky vypadaly úžasně. Takže výběr těch nej byl pro porotu složenou z členů výboru tradičně hodně těžký.

V kategorii balkonů zvítězila paní Jana Medová, z předzahrádek se nejvíce líbila ta, o kterou se starají Milena Špačková a Irena Zofová. I tentokrát porota udělila zvláštní cenu, a to paní Karolíně Čihákové.

„Tuto cenu jsme udělili za opravdu bezvadný nápad,“ řekl předseda výboru pro výchovu a vzdělávání Vít Bobysud. „Paní Čiháková totiž zdarma nabídla přebytky ze zahrádky kolemjdoucím. A aby si mohl kdokoli ovoce bez problému odnést, měl k dispozici i tašku. Tento nápad zaujal nejen nás, ale také návštěvníky z Arménie. A protože si ho nenechali pro sebe, objevil se v tamní televizi i na sociálních sítích. Takže počin paní Čihákové měl ohlas i v zahraničí.“

Sponzory soutěže byly opět Zahradní centrum v Řeporyjích a firma Zahradnictví Král.

Eva Černá