Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Výlov Stodůleckého rybníka

První říjnovou sobotu brzy ráno se na hrázi pozvolna vypuštěného Stodůleckého rybníka objevili rybáři Českého rybářského svazu MO Jinonice. Po nezbytných přípravách tady začal již tradiční výlov, který se také letos těšil velkému zájmu kolemjdoucích. A není divu, vždyť vidět přímo mezi paneláky plnicí se sítě různě velkými šupináči není vůbec běžné.

„Přestože podmínky k chovu ryb letos nebyly díky vysokým letním teplotám vůbec ideální, byli jsme s jejich množstvím a velikostí spokojeni,“ řekl jednatel organizace Jaroslav Fišer. „Dost nám pomohl vodotrysk, který stále provzdušňoval vodu, takže nehrozil kyslíkový deficit. Slovili jsme zhruba 10 metráků kaprů, 3,5 metráku tzv. bílé ryby (plotice, perlín) a také poměrně hodně štik. A nebýt pytláků, kteří se letos opravdu činili, mohlo to být ještě lepší. Část ryb jsme převezli do nedalekého Nepomuckého rybníka, ostatní jsme pod Jiráskovým mostem vypustili do Vltavy.“

Ani při tomto výlovu nechyběl na hrázi prodejní stánek, takže ten, kdo měl zájem, mohl si právě vylovenou rybu koupit. Ti, kdo výlov Stodůleckého rybníka nestihli, měli ještě další možnost, a to v polovině října, kdy se konal výlov Řeporyjského rybníka a Asuánu.

Eva Černá