Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Výstava měla úspěch

Od 18. června až do 12. října byla v atriu radnice Prahy 13 k vidění skvělá výstava Modely a modeláři z Prahy 13, která sklidila nebývalý úspěch. Na vůbec největší výstavě od otevření radnice byly instalovány modely největšího sběratele stavebnice Merkur Jiřího Mládka. Své výtvory na výstavě předvedli také modeláři z Domu dětí a mládeže Stodůlky, vystaveny byly rovněž lanovky a tramvaje Václava Hrubého, modely z Lega zapůjčené Janem Sedláčkem nebo další zajímavé modely aut, lodí, letadel či vrtulníků.

Návštěvníci se mohli do výstavy aktivně zapojit. V radniční obřadní síni jim byly k dispozici jednotlivé dílky populární stavebnice Merkur. Někteří návštěvníci využili své kreativity a vytvořili sérii krásných modelů. Dvakrát v průběhu výstavy byly oceněny nejhezčí výtvory. Autoři, kteří nám na sebe zanechali na recepci radnice osobní údaje, byli kontaktováni, aby si ocenění převzali.

Záštitu nad výstavou převzal místostarosta Petr Zeman. Za její přípravu a hladký průběh děkujeme panu Bohdanu Pardubickému a všem, kteří poskytli své exponáty a jinak se podíleli na uskutečnění výstavy, kterou si prohlédly tisíce malých i velkých návštěvníků radnice.

Vít Bobysud, organizátor výstavy