Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Gymnáziu je už pětadvacet let

Gymnázium Jaroslava Heyrovského si v letošním roce připomíná čtvrtstoletí od svého založení. Během těchto let zde vystudovaly tisíce mladých lidí, nyní doktorů, výzkumníků, manažerů, pedagogů, právníků a dalších profesí přínosných pro naši společnost.

Výročí škol jsou vždy příležitostí k bilancování, a proto tak činíme také my. Studenti, absolventi i pedagogové našeho výběrového gymnázia mají jistě po tolika letech na co vzpomínat. Ať už na společné chvíle při výuce v učebnách, nebo na různých školních akcích, které se staly pevnou součástí výuky, např. lyžařské kurzy, sportovní kurzy, sportovní dny, program DofE, sběrové akce, preventivní programy, recitační a vědomostní soutěže, maturitní plesy, zahraniční jazykové pobyty, výlety, diskusní festivaly a besedy s exkurzemi.

Žáci s vyučujícími se také úspěšně podílejí na reprezentaci naší městské části Praha 13 v řadě soutěží krajských (Hejtmanův pohár, AlwaysLikeAGirl) i celonárodních (Talent roku, Přeměna odpadů na zdroje, Sportuj ve škole, Spotřeba pro život, Eurorebus, E.ON Energy Globe, Olympijský víceboj).

V rámci oslav proběhnou v průběhu listopadu doprovodné akce pro žáky, absolventy a vyučující.

Gymnáziu a jeho vedení děkujeme za kvalitní výuku a přínos pro naši městskou část.

Jakub Koráb