Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Jedna soutěž skončila, druhá začíná


V červnu vyhlásil předseda výboru pro Agendu 21 Vít Bobysud tradiční fotosoutěž Praha 13 plná květin. Fotografie svých rozkvetlých balkonů, předzahrádek a zahrad letos do soutěže přihlásilo dvanáct pěstitelů. Ani tentokrát neměla porota složená ze zastupitelů Ludmily Tiché, Yvety Kvapilové a Víta Bobysuda, která se sešla ve středu 2. října v obřadní síni radnice, snadné rozhodování.

První místa v jednotlivých kategoriích obsadily tři dámy – Margita Sieberová (balkony), Milena Špačková (předzahrádky) a Jindra Jonášová (zahrady). Sponzory soutěže byly opět Zahradní centrum v Řeporyjích a firma Zahradnictví Král.

„Letos jsme navíc udělili také jedno čestné uznání, konkrétně paní Vlastě Čermákové,“ řekl Vít Bobysud. „Předzahrádka před jejím domem, o kterou se léta starala, musela ustoupit stavebnímu ruchu při zateplování domu. I přes zdravotní komplikace vytvořila předzahrádku novou, a to u Domu sociálních služeb Lukáš.“

Protože stále více balkonů, předzahrádek a zahrad se každoročně v předvánočním čase oblékne do svátečního, vyhlašuje městská část Praha 13 v rámci aktivit místní Agendy 21 již podruhé fotosoutěž O nejkrásnější vánoční výzdobu balkonů, předzahrádek a zahrad. Zúčastnit se jí může každý občan naší městské části. Stačí zaslat od 10. prosince do 10. ledna maximálně 3 fotografie včetně kontaktních údajů na adresu bobysudv@praha13.cz. Své fotografie můžete doručit i v tištěné podobě na adresu: Vít Bobysud, ÚMČ Praha 13, Sluneční náměstí 2580/13, 158 00 Praha 13. Ty nejkrásnější získají ceny od městské části.

Eva Černá