Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Koncert pro Včelín Ořech

Byl fantastický! Neuvěřitelných 160 lidí přišlo podpořit obnovu včelína na benefiční koncert Jaroslava Samsona Lenka přímo k ruinám vyhořelého včelína. Samotnému koncertu předcházel doprovodný program plný nejen hudby (Lenka a Alejandro zahráli mexické lidové rytmy a Corbel brothers bluegrass), ale i vynikajících ochutnávek Řeporyjského pivovaru, Polífkárny, Coffee Makers a Kastrolu na kolech. Hosté si také prohlédli Muzeum medu a českých Vánoc, které právě přebudovává expozici na tradiční výstavu betlémů.

Jak vypadal koncert, shrnula jedna z návštěvnic: „Na koncert Lenka bych sama nikdy nešla. Přišla jsem podpořit obnovu Včelína. Ale k mému překvapení jsem se celý večer fantasticky bavila. Lenk nejen hezky zpíval, ale byl i velmi vtipný a celé vystoupení byla jedna obrovská show.“

I díky koncertu můžeme dnes slíbit, že celý Včelín dáme dohromady tak, aby mohl přivítat první návštěvníky při slavnostním znovuotevření 31. března 2020 a pak už jednu školu a školku za druhou. Otevření bude na přání našich hudebně zaměřených včel spojeno opět s koncertem. Tentokrát bude hrát maďarská skupina Jack Cannon Blues, která návštěvu Ořecha a otevření Včelína zahrnula do svého evropského turné. Děkujeme všem, kteří s koncertem pomohli nebo na něj přišli.

Včelín Ořech, z.s.