Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Podzimní poznávání okolí Stodůlek

Druhý říjnový den využily některé třídy ZŠ Mládí k poznávání okolí Stodůlek. Páté třídy se vydaly do lesů Na Cibulce. Žáci v týmech sledovali trasu v mapě, poradili si s kompasem a na šedesátimetrové trase, kterou si sami vytyčili, soutěžili ve sprintu. Své znalosti museli prokázat v kvízu první pomoci, seznámili se s historií i současností usedlosti Cibulka, u soch stejnojmenné rozhledny si povídali o bozích z řecké mytologie...

Cílem 7.B byla místní rozhledna, romantická stavba z 19. století. Osmikilometrová trasa vedla převážně lesem, kde žáci mohli obdivovat sochu bohyně lovu Diany nebo jezírko Cibulka. Před zpáteční cestou na ně čekal ještě kvíz, jehož vyhodnocení proběhlo následující týden ve škole. Samozřejmě nechyběly ani odměny.

To čtvrťáci se vydali jinam, na přírodovědnou vycházku do Prokopského údolí. Také oni se museli vypořádat s několika úkoly, jejichž tématem byly houby. Odnesli si o nich nejen základní informace, ale dozvěděli se více také o jejich dělení a stavbě. Díky úspěšné práci ve skupinách tak získali nejen nové vědomosti, ale zlepšili se i v sociálních dovednostech, jako jsou komunikace, spolupráce a vzájemná pomoc.

Alexandra Matušů, Iveta Pichlová, Klára Dzúrová