Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Listopad ve Mlejně bude ve znamení divadla

Říjen nabitý pohybovým divadlem je za námi a přichází listopad věnovaný činohře. Ze všeho nejdřív vás ale zveme na Recitál Jiřího Schmitzera. Oblíbený formát mísí autorské písně s mluveným slovem, které divákům přiblíží zdroj inspirace nebo nastíní situace, za kterých písně vznikaly. První listopadový týden Divadlo Radar představí hořkou komedii o dospívání a lásce s válkou v zádech. Adaptace známé novely Bohumila Hrabala Ostře sledované vlaky je výpovědí kluka, kterému chybí už jen krůček, aby vstoupil do dospělosti. Agentura Familie rozesměje diváky netradiční romantickou komedií Sylvie. Život manželského páru ve středním věku vykolejí z každodenního stereotypu příchod Sylvie. Je krásná, mladá, oddaná a je s ní zábava. Chcete vědět, jak to dopadne? Přijďte 11. listopadu do Mlejna.

Své umění předvedou také členové ochotnického divadelního souboru D13. Komedie Řeči alias výborná kachna z pera amerického autora Neila Simona vás zavede do New Yorku. Ocitnete se na večírku tamní smetánky devadesátých let, který začne nešťastným pokusem o sebevraždu oslavence. Nebo to bylo jinak? Přesvědčte se sami druhý listopadový pátek.
Nezapomínáme ani na nejmenší diváky a jejich doprovod. Nabídneme výpravu do trávy, úzkých chodbiček, pod kůru stromů i pod kameny. Hmyzí hotel bzzz z dílny FysioArt je specificky vystavěná inscenace pro batolata, která podporuje smyslové vnímání, rozvíjí předsta - vivost, základy řeči a zájem o estetiku. Věříme, že si vyberete, těšíme se na vás v hledišti.

Eva Roškaňuková