Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Mlejn láká na balet, šanson i pantomimu z Mexika

Listopadový program KD Mlejn je nabitý. Hned v úvodu měsíce se na jeviště vrátí inscenace Pražského komorního baletu On/a. Tři zahraniční choreografové ve třech příbězích vystřídají něžné taneční výjevy i groteskní návaly energie. Na hranici současného cirkusu a pohybového divadla nás v představení Pusinky a nakládačky zavede plzeňský soubor TUTOCirk. Sladkokyselou proměnu nadýchaných cukrových obláčků v živém hudebním doprovodu Vi Huyen Tran si rozhodně nenechte ujít.

FOTO: VOJTĚCH BRTNICKÝ, PŘEDSTAVENÍ PUSINKY A NAKLÁDAČKY


Britská tanečnice a choreografka Andrea Milternová a mexická herečka Sofía Leyva-Mayorga ve Mlejně právě připravují novou inscenaci s názvem The Power Game. Na její premiéru, která bude zároveň zkouškou, jak mnohostranné mohou být asociace, zveme druhou listopadovou sobotu. A v Mexiku ještě chvíli zůstaneme. Po patnácti letech se do Mlejna vrací mistr pantomimy Rafael Degar se svým souborem Teatro Súbito. Tentokrát představí inscenaci Histórias secretas a zájemcům z řad teenů nabídne v rámci Noci divadel také workshop. 

Listopadový šansonový večer bude patřit dvěma výrazným ženám české hudební scény. Milli Janatková uvede audiovizuální koncertní projekt Klid prosím, který propojuje muziku s výtvarným uměním. Monika Sonk slibuje zavést posluchače do světa hmatatelných emocí a nefalšované vášně. V průběhu večera zazní také písně z jejího debutového alba Lodivod, které se žánrově řadí do folku s příměsí latino, šansonu a pop-jazzu. 

Nezapomínáme ani na nejmenší diváky. Příběh bez jediného slova určený všem odvážným i bojácným hrdinům zahraje Andrej Lyga, který byl za performerský výkon v Pohádce pro odvážné nominován na cenu Thálie. Studio Damúza uvede netradiční hudební pohádku s autorskými dřevěnými loutkami Uši pro princeznu a Dočasná Company poučí malé diváky v příběhu inspirovaném knihou Ajdar Marjane Satrapi. Kompletní program najdete na www.mlejn.cz

Eva Roškaňuková