Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Program Klubu Mlejn

KD Mlejn, z.ú., Kovářova 1615/4, 155 00 Praha 5 • Recepce: v pracovní dny od 14.00 do 18.00 (mimo školních prázdnin) • Pokladna: vždy hodinu před představením • E-mail: info.mlejn@gmail.com • Web: www.mlejn.cz • Grant poskytla městská část Praha 13

DĚTI

5. 11. ne 16.00 Andrej Lyga: Pohádka pro odvážné

Věděli jste, že hluboko v magických lesích žije přízrak, který vábí kolemjdoucí, okouzlí je a následně převezme kontrolu nad jejich tělem? Zavede vás na tajemné místo plné bytostí ve stínech, kde nebezpečí číhá za každým rohem a kde nikdy nevíte, komu můžete věřit. Zvládne náš hrdina tento souboj s nadpřirozeným světem? Sám určitě ne. Bude potřebovat tvoji pomoc. A proto hledáme odvážlivce, který se postaví strachu a zlu. Nebojácného jedince, který dokáže vyhrát sám nad sebou a měnit špatné konce ve šťastné. Možná jsi to právě ty! Pohádkový příběh vyprávěný bez jediného slova je určený všem odvážným i bojácným hrdinům od pěti let.

12. 11. ne 16.00 Studio Damúza Uši pro princeznu

Ludvík je kluk, kterému se líbí jedna princezna. Docela nadaná princezna. Sám je z hudební rodiny, ale staví se k tomu po svém, a tak mu okolí moc nevěří, ale copak existuje jen jeden správný přístup k hudbě a jen jedna cesta k srdci princezny? 

19. 11. ne 15.00 a 16.30 Cirkusový workshop pro děti a rodiče

Láká vás vyzkoušet si závěsnou akrobacii na šále, žonglování s nejrůznějšími žonglovátky jako jsou kruhy, míčky a kuželky nebo vás zajímá balanc na kouli, válci či rola-bolu? Pak je tenhle cirkusový workshop právě pro vás. Všemi disciplínami vás provedou naši zkušení lektoři.

26. 11. ne 16.00 Dočasná Company: Jak Zojka pomohla Zemi dýchat

Zojka bydlí na Zemi, kde žijí lidé s přírodou v symbióze. Co se ale stane, když se symbióza naruší, lidé zaberou veškerý prostor a Země se už nebude moct nadechnout? Erupce rozházejí a pomíchají veškeré tvorstvo a nic nebude jako dřív. Vydejte se se Zojkou na cestu za Duší Země a pomozte ji splnit úkoly, aby mohla Zemi opět rozdýchat.

KONCERTY

23. 11. čt 19.30 Milli Janatková a Monika Sonk Trio

První část večera bude patřit jedinečnému spojení hudby a výtvarné tvorby výrazné  a oceňované multiinstrumentalistky a výtvarnice Milli Janatkové, druhá představí autorské písně Moniky Sonk, které vychází z folku s příměsí latino, šansonu a pop-jazzu.

DIVADLO

2. a 3. 11. čt+pá 19.30 Pražský komorní balet: On/a

První část večera bude patřit jedinečnému spojení hudby a výtvarné tvorby výrazné a oceňované multiinstrumentalistky a výtvarnice Milli Janatkové, druhá představí autorské písně Moniky Sonk, které vychází z folku s příměsí latino, šansonu a pop-jazzu.

4. 11. so 19.30 TUTOCirk: Pusinky a nakládačky

Novocirkusová inscenace s živou hudbou Vi Huyen Tran.

11. 11. so 19.30 Andrea Miltnerová: The Power Game / preméra

Britská tanečnice a choreografka Andrea Miltnerová a mexická herečka Sofía Leyva-Mayorga provokují divákovu představivost na téma kam až může dojít manipulace.

18. 11. so Noc divadel

Mistr pantomimy Rafael Degar a jeho Teatro Súbito po 15 letech zavítá z Mexika opět do Mlejna.

RŮZNÉ

7. 11. út 14.00 Retrokavárna pro seniory

Retrokavárna je místem pro setkávání, vzpomínky, nová přátelství i zajímavá témata. První úterní odpoledne v měsíci se naše foyer otevírá seniorům, pro které je připravené posezení u kávy doplněné o přednášku nebo diskusi na aktuální téma. 

Více informací o pořadech, vstupenkách nebo kurzech najdete na www.mlejn.cz nebo na www.facebook.com/kdmlejn.

Vstupenky lze zakoupit prostřednictvím portálu GoOut na našich webových stránkách nebo na www.goout.net.