Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku policie ČR

  • Nezjištěný pachatel požádal dne 5. listopadu odpoledne pracovníka recepce jednoho z obchodů o rozměnění bankovky v hodnotě 5 000 Kč. Při probíhající směně využil nepozornosti poškozeného a připravenou hotovost k rozměnění ze stolu sebral i se svou pětitisícovou bankovkou. Obohatil se tak o 5 000 Kč, které bude muset poškozený svému zaměstnavateli uhradit.
  • V době od 7. října do 4. listopadu se nezjištěný pachatel pokusil vloupat do bytu na Velké Ohradě. Poškodil dveře bytu, zárubeň dveří i samotnou vložku bezpečnostního zámku. Dveře nepřekonal a do bytu se nedostal. I tak ale způsobil majiteli bytu škodu téměř 7 000 Kč.
  • Dne 4. listopadu po půlnoci využil nezjištěný pachatel v tramvaji číslo 26 spánku podnapilé ženy. Mezi stanicemi v Praze 3 a Praze 6 jí odcizil dámskou kabelku, kterou měla položenou na kolenou. Okradená žena tak přišla nejen o kabelku, ale také o peněženku, platební kartu i mobilní telefon. Oznamovatelce tak byla způsobena škoda ve výši 30 000 Kč.
  • Nezjištěný pachatel odcizil v období od 1. srpna do 2. listopadu ze společné kolárny, umístěné v podzemních garážích domu v ulici Jaroslava Foglara, dvě jízdní kola – silniční zn. Superior a horské zn. Apache. Oznamovateli tak způsobil škodu v celkové výši 40 000 Kč. Na dveřích a zámku kolárny, od níž mají klíče všichni spolubydlící, nebyly zjištěny známky vloupání.
  • Dne 3. listopadu po půlnoci využil nezjištěný pachatel indispozice poškozeného, který v jednom ze stodůleckých parků vlivem požitého alkoholu upadl a na nějakou dobu usnul. Na přesně nezjištěném místě mu zloděj odcizil z bundy mobilní telefon. Poškozený se vzpamatoval, došel domů a ráno zjistil, že o telefon přišel. Byla mu způsobena škoda téměř 30 000 Kč.

Všem čtenářům STOPu přeji v pohodě prožité vánoční svátky a vše nejlepší v novém roce 2018.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra