Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Začátek nového roku v domě dětí

Hned na začátek příštího roku připravil tým lektorů Domu dětí a mládeže Stodůlky pro děti a mládež řadu příměstských táborů a jednu horkou novinku. Jakou? Tak to nám v krátkém rozhovoru prozradila ředitelka DDM Jana Šimánková.

I když jsou jarní prázdniny ještě relativně daleko, již teď nabízíme pestrou nabídku programů v podobě příměstských táborů a již zmíněné novinky, kterou je zimní tábor Lyžníci a prknaři na horách. Chceme děti zaujmout nejen v létě, proto jsme připravili zimní tábor v Rokytnici nad Jizerou v Benátecké chalupě. Hlavní náplní je samozřejmě lyžování a snowboarding propojené se zábavným táborovým programem. Maximální počet táborníků je 25 dětí a o jejich spokojenost a bezpečí se postará 5 zkušených pedagogů, včetně zdravotníka. Vedoucí dětem zajistí skupinovou výuku vhodnou i pro začátečníky, samostatné lyžování a snowboarding. Ubytování je skvělé – pokoje s vlastním sociálním zařízením, plná penze, doprava autobusem... Myslím, že to bude bezva tábor.

To určitě, ale co když bude chybět to podstatné – sníh?

Riziko se naštěstí minimalizuje díky umělému zasněžování a možnosti v tomto ohledu jsou v Rokytnici nad Jizerou dostatečné. V případě velké sněhové nouze máme v záloze náhradní program. Děti si vyzkouší život dřívějších horalů, vydají se na výpravy s mapou a buzolou, naučí se připravit dřevo a rozdělat oheň, zadělat těsto a upéct si chleba ke krkonošskému kyselu... A bonbónkem na závěr týdne bude retro-stopovaná Krakonoše.

Kde se mohou zájemci hlásit a jaká je cena tábora?

Už nyní se mohou hlásit na www.ddmstodulky.cz přes klientský účet. Cena je díky podpoře našeho zřizovatele MČ Praha 13, který pečuje o rodinnou politiku, opravdu atraktivní. Činí 3 850 Kč. Uzávěrka přihlášek je 23. 12., přihlášený musí uhradit 1 000 Kč zálohu, doplatek pak nejpozději do 15. 1. 2019. Už se moc těšíme na všechny lyžníky a prknaře, až si s námi vyzkouší svou výbavu, co našli třeba o Vánocích pod stromečkem ☺.

-red-