Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Před Lukášem do Lukáše

Ve čtvrtek 17. října, den před svátkem Lukáše (proto slovíčko „před“), se šel tradičně poslední letošní seniorský pochod s holemi Nordic Walking. Trasa nevedla nikam jinam než do Domu sociálních služeb Lukáš. Na startu před radnicí městské části se v deset hodin sešlo kolem čtyřiceti sportovců, kteří byli odhodláni ujít tuto trať v délce kolem tří kilometrů stůj co stůj. Samozřejmě je to řečeno s nadsázkou, protože šlo především o to se potkat, po cestě si popovídat a vše za- končit obědem. V cíli pochodu obdrželi pochodníci turistickou známku a pak už šli na hovězí polévku, řízek s bramborem a okurkovým salátem.
Na start přišel seniory pozdravit místostarosta David Zelený. Jeho povzbudivá a především uznalá slova na adresu seniorů, kteří sportují a mají spoustu různorodých zájmů a činností, byla příjemná a přišla vhod. Pochodu se zúčastnila a společně se všemi do cíle došla předsedkyně sociálního výboru Aneta Ečeková Maršálová.
Trasa vedla Centrálním parkem, kolem rybníků. U Stodůleckého rybníka se de batovalo o problematice životního prostředí, klimatických změnách a zadržování vody v krajině. Ale i o vkladu městské části při udržování zeleně a vody na jejím území.
Účastníci si se zájmem prohlédli dětské hřiště v podobě obří herní sovy. Do cíle všichni dorazili v pořádku. Tak příští rok zase opět na Lukáše na oběd do Lukáše.

Jiří Mašek, Středisko sociálních služeb Prahy 13