Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

V Domečku se křtilo

Dům dětí a mládeže ve Stodůlkách otevřel ve svých prostorách Rodinnou zónu RADka, která vznikla za finanční podpory MČ Praha 13. V pondělí 4. listopadu bylo v Domečku rušno. Sešli se zde zástupci vedení naší městské části, pracovníci odboru sociální péče ÚMČ Praha 13, pedagogičtí pracovníci z dětského centra a samozřejmě budoucí klienti – rodiče se svými dětmi.

Místostarostka Marcela Plesníková společně s ředitelkou DDM Janou Šimánkovou slavnostně symbolicky pokřtila logo Rodinné zóny  RADka. V souladu s Koncepcí rodinné politiky pro MČ Praha 13 je zóna určena hlavně pro Rodiče A Děti.

Herna nabízí dětem a jejich rodičům velmi milé a útulné prostředí, kde se mohou o své ratolesti postarat téměř stejně tak dobře, jako doma. Tato samoobslužná rodinná zóna se stává velmi vyhledávaným a oblíbeným místem, protože dětem nabízí mnoho zábavných prvků ke hře a rozmanitým dovednostem, rodičům pak možnost navázat i nová přátelství.

Slavnostní a milé setkání bylo zakončeno malým dětským koncertem a pochopitelně ochutnávkou tematicky nazdobeného dortu.

Zdeňka Hiřmanová