Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nový Caddy pro pečovatelskou službu

Středisko sociálních služeb Prahy 13 má pro potřeby terénní pečovatelské služby k dispozici nový víceúčelový vůz Volkswagen Caddy Maxi TGI, který bude využíván zejména pro rozvozy obědů nebo převoz klientů. Řediteli střediska Jiřímu Maškovi ho s ohledem na nepříznivou epidemiologickou situaci „na dálku“ předali starosta David Vodrážka spolu s Michalem Cveklem, ředitelem společnosti Auto Podbaba, která vozidlo dodala. „Kvalitní péče o seniory je pro radnici velmi důležitá a obzvlášť v této době se ukazuje, jak náročná práce to je. Věřím, že novým automobilem usnadníme práci zaměstnancům Střediska sociálních služeb a především zvýšíme komfort klientům. Caddy Maxi TGI je díky svým užitným vlastnostem určitě správnou volbou,“ řekl starosta David Vodrážka a dodal: „Jeho velikost je při jízdě po přeplněných sídlištních komunikacích optimální, má hybridní motor, který jezdí na zemní plyn a benzin, takže je ve srovnání s naftovými nebo benzínovými motory ekologičtější.“

„Velkou výhodou je, že motoru nevadí časté startování, pomalá jízda nebo popojíždění, což je při rozvozu obědů zcela běžné. Oceňuji i velký vnitřní prostor, který se dá podle potřeby variabilně upravit nebo nízké provozní náklady. Ty se pohybují okolo 1,30 koruny na kilometr.“ upřesnil ředitel střediska.
Pořizovací cena byla i s daní 675 000 korun, přičemž společnost Auto Podbabská poskytla na jeho zakoupení slevu téměř dvě stě tisíc. Nákup vozidla byl realizován na základě souhlasu rady městské části z investičního fondu střediska.
Středisko sociálních služeb Prahy 13 v současné době využívá tři velké dodávkové vozy. Nové víceúčelové Caddy Maxi TGI nahradí to nejstarší a dosluhující.

Eva Černá