Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vaří i během distanční výuky

Školní jídelny všech deseti základních škol Prahy 13 jsou i během distanční výuky stále v provozu a vaří pro své strávníky za stejnou cenu jako v běžném režimu. Obědy ze školních jídelen tak pomáhají nejen rodičům, kteří se starají o své děti během distanční výuky, ale i svým stálým strávníkům, většinou seniorům, kteří si obědy pravidelně objednávají.
Šest škol vaří i pro cizí strávníky (ZŠ Kuncova, Klausova a Mládí, FZŠ Trávníčkova, Brdičkova a prof. O. Chlupa). Ceny dotované stravy jsou 30–34 korun podle věkových kategorií, strávník platí jen potraviny. Ceny pro cizí strávníky se pohybují v rozmezí 67–82 korun. K odběru jídla se přihlašovali i rodiče, například maminka si vyzvedne dvě dotovaná jídla pro děti a další dvě jídla pro sebe a manžela za plnou cenu. Pro konkrétní informace o možnostech stravování kontaktujte, prosím, svou školní jídelnu.

Praha navíc připravuje novou službu, do které se zapojí i restauratéři. V současné době se připravuje webový registrační formulář a mapa, kde budou pražské restaurace nabízet obědy pro školáky za 60 a pro seniory za 90 korun. Pro restauratéry to znamená příležitost vydělat si v této těžké době na náklady a veřejnosti nabízí doplňkovou službu ke stávající nabídce školních jídelen.
Více na www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/ akce_a_kampane/prahadrzispolu/obedy_pro_deti.

Lucie Steinerová