Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Městská část přispívá seniorům na cvičení

Radnice spolu se sportovním centrem Jeremi dotuje pravidelné cvičení pro seniory, které se těší velkému zájmu. Dvakrát týdně se senioři věnují sportovním aktivitám pod vedením profesionálních trenérů.
„Péče o seniory je jednou z našich zásadních priorit. Pravidelný pohyb je důležitou součástí péče o zdraví nás všech, bez ohledu na věk. Jsem velmi rád, že naše dotace pomáhají udržet na dostupné finanční úrovni i pohybové aktivity pro dříve narozené občany. Touto cestou děkuji i sportovnímu centru, které se na dotacích pro seniorské lekce taktéž podílí,“ řekl starosta David Vodrážka a dodal: „Radnice na jednoho cvičence přispívá částkou 70 korun a sportovní centrum 60 korun.“ Cvičení pro seniory organizují ve sportovním centru Jeremi již několik let. Účastníci za hodinovou lekci platí 50 korun, zbytek nákladů pokrývá radnice a sportovní centrum.

„Lekce pro seniory jsou naší standardní prací. Cvičení vedou zkušené lektorky, za kterými se někteří senioři vrací pravidelně. Vážím si dlouhodobě skvělé spolupráce s vedením městské části a věřím, že společně nabízíme obyvatelům třináctky maximální prostor pro sport i relax každý den v týdnu,“ informoval Dominik Šácha, manažer sportovního centra Jeremi.
„Senioři cvičí v menších skupinkách, aby měl každý dost prostoru a lektor zase čas věnovat se svým svěřencům. Obecně všichni víme, že pohybové aktivity našim starším spoluobčanům přinášejí nejen lepší fyzickou kondici, ale také příjemný společenský kontakt,“ dodala radní Aneta Maršálová Ečeková.

Lucie Steinerová