Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Zlato z MS v novém světovém rekordu

Barbora Čaloudová a Ester Prokopová se představily na IPSF Mistrovství světa v Pole a Aerial Sports 2022 až v závěrečném dni čtyřdenního programu mistrovství, které probíhalo od 27. do 30. října ve švýcarském Lausanne. Svým vystoupením nadchly nejen diváky v sále, ale také odbornou porotu. Za svůj výkon si odnesly zlaté medaile, a navíc pokořily hodnotu světového rekordu ziskem 50,1 bodu v kategorii Pole Sport Novice Doubles (10 – 14 let).
Završily tak úspěšné tažení české reprezentace na mistrovství, když na konto České republiky přidaly osmou medaili, třetí zlatou. Dívky trénují v pražském studiu Pole Heaven, které sídlí na Praze 13. Na mistrovství se představily i další soutěžící z tohoto studia: Alena Maroušková (4. místo, Pole Sport, Master 50+ Women), Alexandra Kalousová (5. místo, Artistic Pole, Master 40+ Women), Denisa Chlustinová (8. místo, Pole Sport, Senior Women 30+) a Laďka Mašatová (15. místo, Pole Sport, Master 40+ Women).
Soutěžící ze studia Pole Heaven finančně podpořila MČ Praha 13 a umožnila jim tak realizovat jejich sen o cestě na m istrovství světa.

Daniela Čaloudová