Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Telecí líčka s bramborovou kaší

Telecí líčka s bramborovou kaší

Suroviny: 400 g telecích líček, 150 g mrkve, 100 g celeru, 100 g cibule, 50 g čerstvého rozmarýnu, 30 g česneku, 10 g soli, 150 ml červeného vína, 50 ml slunečnicového oleje, 50 g másla

Postup: Telecí líčka očistíte, lehce osolíte a zprudka opečete v hrnci, poté je vyjmete a ve výpeku orestujete na kostičky nakrájenou zeleninu společně s rozmarýnem a česnekem, podlévejte vodou a nechte vyrestovat na tuk. Na závěr přidejte červené víno a nechte vydusit. Maso vložte do hrnce a zalijte již zhotoveným základem spolu s vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Nádobu vložte do předehřáté trouby na 140 stupňů na cca 3 hodiny. Poté maso vyjměte, přes cedník propasírujte zeleninu do menšího hrnce a vmíchejte máslo, to omáčku zjemní. Do středu talíře dejte bramborovou kaši, na ni položte maso a přelijte omáčkou, jako druhou přílohu doporučujeme baby karotku restovanou na másle s medem. Telecí líčka připravujeme v rámci týdenních menu, přijďte ochutnat!

 

Tuto specialitu vám nabízí Restaurace Meduse, Sluneční náměstí 15, Praha 13 – Hůrka.
Tel. 235 314 100, 602 666 100, www.meduse.cz. Otevřeno denně od 11.00 do 23.00 hod.