Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Bezplatné doučování v knihovně

Pro všechny žáky základních škol, kteří chtějí využít možnost bezplatného doučování, je stejně jako v minulém školním roce připraven  program Společně v knihovně. V rámci něj jsou pravidelně 1x týdně, a to ve čtvrtek od 17.00 do 19.00 (změnil se den a hodina) v prostorách pobočky Městské knihovny Lužiny (Archeologická 2256/1, 2. patro OC Lužiny – přímo u metra) přítomni proškolení dobrovolníci.

Děti, které budou chtít využít jejich pomoci, mohou přijít kdykoli v průběhu této doby. Dobrovolníci jim individuálně pomohou s čímkoli, co budou potřebovat. Děti nemusí docházet pravidelně, není potřeba žádná přihláška, nabídku mohou využít i bez předchozí domluvy. Tato nabídka se týká všech dětí, které budou mít zájem, cílová skupina není nijak omezena. Nabídka je rozšířena i o specializovanou pomoc dětem s odlišným mateřským jazykem. „Dobrovolníci se skládají ze studentů, kteří procházejí školením, jak těmto dětem efektivně pomáhat i s tím, s čím jim nemohou pomoci doma. Na doučování budou v průběhu školního roku navazovat další volnočasové aktivity,“ říká vedoucí programu Společně v knihovně Michal Kryl.

Program organizuje Nová škola, o.p.s., společně s Městskou knihovnou v Praze a jeho fungování je finančně podpořeno OP PPR a státním rozpočtem ČR. Bližší informace o programu v Praze 13 je možné najít na stránkách www.novaskolaops.cz/spolecne-v-knihovne.

Filip Šebek