Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Shedy překonal loňský rekord

V Centrálním parku Lužiny proběhl v sobotu 9. září druhý ročník Psího dne s Prahou 13, který si klade za cíl pomoci pejskům bez domova. Pejsci závodili v amatérských dostizích a ve skoku do výšky, ochutnávali nejrůznější pamlsky a dobrůtky a celkově se se svými páníčky a kamarády výborně zabavili. Ani letos nedošlo k žádné psí potyčce a louka opět zůstala bez jediné známky hojného počtu psích tlapek.

Podpořit pejsky z útulků přišly také české celebrity se svými čtyřnohými mazlíčky, nechyběla zde psí módní přehlídka originálních i praktických oblečků z psího obchodu Rebel Dog, veterináři z Vet Centrum Stodůlky zde zdarma očipovali padesát pejsků a zodpovídali veškeré dotazy. Na naplnění hlavního smyslu celé akce, tedy pomoci opuštěným psům, se podílely téměř tři tisíce návštěvníků. A pozor! Ve skoku do výšky padl nový český rekord. Výmarský ohař jménem Shedy pokořil hranici sto dvaceti centimetrů a překonal tak vítězný skok z loňska o deset centimetrů. Návštěvníci mohli vidět zajímavou a oblíbenou Staff Bull show, ukázku první pomoci psům od veterinární záchranné služby, slyšeli spoustu přednášek a vylosovaní šťastlivci v tombole si domů odnesli krásné ceny. 

„Jsem rád, že se naše městská část může podílet na organizaci Psího dne. Praha 13 je přímo rájem pro všechny pejskaře už kvůli Centrálnímu parku, který je ideálním místem pro venčení. Navíc považuji za užitečnou každou osvětu, která se v této oblasti organizuje,“ řekl na akci starosta Prahy 13 David Vodrážka, pod jehož patronací celá akce proběhla.

Jan Hájek, spoluorganizátor Psího dne