Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku Policie ČR

  • V noci z 18. na 19. srpna využil nezjištěný pachatel nepozornosti muže a na blíže neuvedeném místě v Praze mu odcizil z vrchní kapsy batohu, který měl na zádech, mobilní telefon v pořizovací hodnotě 16 000 Kč.
  • V době mezi 29. srpnem až 3. zářím odcizil zatím neznámý pachatel v ul. Zázvorkova přední mlhová světla z motorového vozidla tovární značky Škoda a dále odcizil ze zavazadlového prostoru plastový znak Škoda. Poškozením vozidla a odcizením věcí vznikla majiteli škoda v celkové výši 6 000 Kč.
  • Dosud nezjištěný pachatel rozbil v době od odpoledne 31. srpna do 1. září 10.30 hodin v ul. Kettnerova pravé přední okno u zaparkovaného vozidla Škoda. Odcizil z něho zabudovanou navigaci. Majiteli způsobil poškozením vozidla a krádeží škodu ve výši 84 000 Kč.
  • Začátek školního roku se rozhodli tři žáci základní školy oslavit dost nešťastným způsobem. Po skončení školy, která první den trvá jen chvíli, přinesl jeden z chlapců z domova alkohol, který potom všichni během dne popíjeli. Dopadlo to tak, že jeden z nich musel být s hodnotou 1,6 promile alkoholu v dechu převezen záchrannou službou do nemocnice.
  • V úterý 5. září kolem poledne došlo před OC Lužiny k velmi nebezpečné situaci, při které ztratila majitelka dvou psů – ovčáka a dogy – nad oběma svěřenými psy, z nichž jeden neměl košík, kontrolu. Ti poté napadli tři kolemjdoucí. Jednu ženu kousl pes do lýtka, druhé pohmoždil nohu, třetí osobě prokousl nákupní tašku. Protože agresivní psi měli majitelku, museli jí být psi z důvodu odchytu a odvozu do útulku odebráni. Aby se zabránilo dalším zraněním procházejících a přihlížejících osob, museli být psi odchyceni a odvezeni do útulku. To i přesto, že tito agresivní psi měli majitelku. Protože majitelce psů vyslovil správní orgán v místě bydliště platný zákaz chovu zvířat na dobu pěti let, věc zpracováváme jako trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí. Tuto nebezpečnou situaci zvládla hlídka policie s velmi účinnou pomocí hlídky Městské policie Prahy 13. Odchyt a odvoz obou psů zajistila specializovaná hlídka Městské policie Prahy 13.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra