Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nové technické vybavení jednotky

V uplynulém období sbor obdržel pro zásahovou jednotku nové technické vybavení. Za finanční podpory Magistrátu hl. m. Prahy získal přenosné požární čerpadlo Rosenbauer FOX 4, které nahradí starší přenosnou motorovou stříkačku PS 12, rok výroby 1976. Čtvrtá generace stříkačky Fox vyniká svojí spolehlivostí, vytrvalostí, výkonem a nekompromisním přístupem k zásahovým, ale i sportovním aktivitám hasičů. Přináší nové moderní technologie i vzhled, automatické sportovní funkce a hlavně nový motor, který přidá na výkonu a vyniká svojí spolehlivostí v extrémních podmínkách.
Sbor dále obdržel nový nafukovací člun RIB ALU BS SXV 390 AB s pevnou zdvojenou hliníkovou podlahou a zrcadlem. Pohodlný a stabilní člun se skvělými jízdními vlastnostmi, pevností hliníkového člunu a stabilitou nafukovacího člunu. Tento člun nahradí v činnosti jednotky dvacet let starý nafukovací člun Ultimate Dinghy 400, který byl mnohokrát použit při povodních i na netradiční požární soutěži Stodůlecký vodník.

A na závěr ještě jedna pozvánka: Na všechny naše příznivce se těšíme v sobotu 17. října na podzimní pouštění draka. Sraz je ve 14 hodin na louce pod konečnou MHD, ulice Jitrocelová, Velká Ohrada.

Vladimír Kos, SDH Stodůlky