Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vítejte v Tamtamu

Zahrada Centra pro dětský sluch Tamtam ve Stodůlkách se 16. září odpoledne proměnila v bradavickou kolej, která vypadala k nerozeznání od té, jakou známe z filmových adaptací úspěšné literární série J. K. Rowlingové o mladém čaroději Harry Potterovi.
Desítky dětí se sluchovým postižením v doprovodu rodičů, pedagogů nebo vychovatelů si zde užívaly zábavné odpoledne plné her a soutěží inspirovaných kouzelnickými příběhy. Na jednotlivých stanovištích malí čarodějové odvážně plnili uložené úkoly – u profesora Snapea míchali lektvary s nejrůznějšími účinky, vyprošťovali se z Aragogovy pavučiny, luštili starodávné runy, bojovali s překážkami na cestě do Prasinek, zahráli si famfrpál, krotili dravé ptactvo a užili si i spoustu dalších dobrodružství.
Veselým programem tlumočeným do znakového jazyka je provázel moderátor Jaroslav Dušek a k poslechu i tanci hrála kapela Napořád. Kromě malých kouzelníků své umění předvedl i profesionál Stanislav, který naučil děti pár užitečných triků pro život, například jak si vyčarovat pizzu na přání.

Venkovní akce probíhala v souladu se všemi doporučenými hygienickými opatřeními, včetně nezbytných dezinfekčních prostředků, které byly k dispozici na jednotlivých čarodějných stanovištích i jinde v areálu.
Centrum pro dětský sluch Tamtam letos slaví významné výročí – tato nezisková organizace poskytuje služby rodinám s dětmi se sluchovým postižením na území celé České republiky již 30 let. Zahradní slavnosti pořádá ve spolupráci s Informačním centrem rodičů a přátel sluchově postižených.
Akci finančně podpořily městská část Praha 13, městská část Praha 5, Ministerstvo kultury ČR, Magistrát hlavního města Prahy, Nadace Umění pro zdraví a společnost Presco Group. Více na www.tamtam.cz.

Lucie Křesťanová, Centrum pro dětský sluch Tamtam, o.p.s.