Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Edukační kemp udělal tečku za prázdninami

V posledním srpnovém týdnu se naše ZŠ Bronzová zapojila do vzdělávacího programu nazvaného Edukační kemp. Tento projekt byl pro děti zdarma a jednalo se o prázdninové procvičování a opakování učiva. S účastníky kempu pracovaly paní vychovatelky a paní asistentky naší školy.
Děti byly rozděleny do tří skupin podle věku. Dopoledne se věnovaly vzdělávacímu programu. Opakovaly a procvičovaly si učivo českého jazyka, matematiky a nejmenší děti i prvouky. Zvláště pro ty nejmenší bylo učivo a procvičování připraveno formou her, kvízů, luštění, šifer... Odpolední část byla věnována volnočasovým aktivitám – oblíbeným hrám, procházkám nebo návštěvám hřišť. Stihli jsme i dva výlety. Prvním byla výstava v centru Prahy s názvem Svět pohádek Boženy Němcové. Děti si prohlédly kostýmy z nejznámějších filmových pohádek jako je Zlatovláska, S čerty nejsou žerty, Popelka. Její práci si dokonce i vyzkoušely. Odvážné děti vlezly do pekelného kotle, ty sebevědomé zkusily královský trůn.
Druhým „výletem“ bylo kino. Viděli jsme nový český film Gump – pes, který naučil lidi žít. Nádherný příběh plný emocí a lásky. Samozřejmě, že nechyběl ani oblíbený popcorn a nějaké to pití. A věřte, že odměny to byly zasloužené. Vždyť děti pilně pracovaly každé dopoledne.

Jana Hegarová