Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Přírodopisná učebna

V průběhu letních prázdnin se nám v naší Základní škole Klausova podařilo vybudovat v rámci Operačního programu Praha – Pól růstu ČR venkovní a vnitřní učebnu přírodopisu.
Venkovní učebna se nachází v atriu mezi budovou prvního a druhého stupně. V rámci projektu byly provedeny úpravy betonových bloků a zeleně uvnitř. Mezi dvěma bloky vznikla bioklimatická pergola. Součástí venkovní učebny je sada senzorů Pasco, prostřednictvím kterých mohou žáci a pedagogové získávat informace pro různá pozorování a zkoumání přírody.
Vnitřní učebna přírodopisu prošla celkovou rekonstrukcí včetně elektroinstalace, osvětlení a podlahové krytiny a je připravena pro 30 žáků. Učebna byla vybavena novým nábytkem na míru, kdy každá lavice má panel k datovému připojení i k elektřině. Mezi lavicemi je středový pult s dřezem a úložným prostorem pro mikroskopy. Na čelní stěně je umístěna interaktivní tabule s výškově nastavitelným pojezdem. Nová Wifi síť a LAN konektivita učebny a softwarové řešení umožňují propojení učebny s daty získanými v rámci venkovní učebny.
Doufáme, že nám v podzimním období počasí dovolí využívat venkovní učebnu co nejdéle.

Renata Vondráková