Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Říjen ve Mlejně bude patřit především dětem

Paní Času, houpání v uzlu nebo tanec s tisíci listy papíru. Nejen to čeká v průběhu celého měsíce na malé diváky. Interaktivní hravé představení Svět z papíru je zavede do světa jednoho z posledních přírodních materiálů. Bílé A4 mačkáním ožijí a změní svou hmotu i tvar. Nikdy už sice nebudou tak rovné a hladké, ale zato získají paměť příběhů, které do nich byly vepsány, a navíc tak nádherně voní. Připojte se k dobrodružství bezmezné inspirace a čiré radosti z obyčejného kousku papíru.
Představení Za zrcadlem vás i vaše malé zavede do světa na přání, kde fantazie ani čas nemají meze. Zjistíte, že minuta u palačinek je mnohem kratší než ta nad koprovou omáčkou nebo třeba za jak dlouho se dá sníst čtyřicet dva rohlíků s máslem. Pohádkovou říší, kde každá minuta trvá jinak dlouho, vás provedou Pan Hračička a Paní Času.
Ale není to náhodou vaše maminka? Kdo ví. Třetí říjnový víkend bude patřit těm úplně nejmenším. Festival KUK batolatům nabídne pohádky od Damúzy, dovolí jim zavěsit se dolů hlavou na cirkusovém workshopu s mlejnskými lektory nebo vyřádit se v interaktivní herně. Cirkusové dílny pro nejmladší děti budou pokračovat pravidelně každé úterý.
Pohyb ovládne i program pro dospělé. Čeká nás Cirkus TeTy a jejich performance inspirovaná absurdním dramatem Narušení, nonverbální představení s prvky clownerie 7 Cihel v podání Zuzany Drábové nebo work-in-progress sólového autorského představení Sandwritten, ve kterém nás Lenka Švolíková zavede do krajiny pomíjivosti okamžiku a nestálosti pravidel.
Hudebním fanouškům nabídneme koncert folkové skupiny Nezmaři. Vícehlasý vokál s doprovodem akustických nástrojů zahraje jak vlastní písně, tak světovou folkovou klasiku.

Eva Roškaňuková