Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Hřiště s poctou českému sportu

Radnice Prahy 13 dokončila další rekonstrukci sportovního hřiště, zdi v ulici Böhmova vzdávají hold velikánům českého sportu. Velkoplošné malby z dílny Radka Slabého nejen oživují sídlištní prostor, ale tváře hvězd českého sportu - Jaromír Jágr, Patrik Schick, Tomáš Satoranský a Jiří Procházka - především motivují obyvatele k pohybu.

„Hřiště v sídlištích naší městské čás ti jsou k dispozici stovkám dětí i dospělých a mají svou nezastupitelnou funkci ve veřejném prostoru. Staráme se o to, aby byla nejen funkční, ale také přinášela místním lidem něco navíc. Tady se podařilo opravy dokončit spolu s malbami, které všem připomínají, že i hvězdy českého sportu jako děti chodily na podobná hřiště. Velkoplošné malby do oprav začleňujeme již pravidelně a zpětná vazba obyvatel je velmi pozitivní,“ řekl starosta David Vodrážka.

 „Vždy když maluji, snažím se svou tvorbou něco sdělit lidem. Sportovní hřiště v Böhmově ulici je víceúčelové, chtěl jsem tedy navrhnout projekt, kde bude zastoupeno více sportovních odvětví a bude zaměřen na Českou republiku. Záměrně jsem vybral 3 sporty, které si myslím, že jsou v naší zemi nejoblíbenější - fotbal, hokej a basketbal a k tomu domaloval české osobnosti zmíněných sportů. Chtěl jsem, aby jednotlivé obrázky působily na děti motivačně, aby věděly, že když budou na sobě stále pracovat, může z nich něco vyrůst. Zbytek hřiště jsem doplnil graffity, in-line bruslemi a skateboardy. Jako poslední zbyla venkovní stěna hřiště, kde jsem s obrovským respektem ztvárnil Jirku Procházku, který se stal nedávno šampionem v UFC, což je profesionální soutěž ve smíšeném bojovém umění. Doufám, že se bude hřiště líbit a poslouží k tomu, aby co nejvíce lidí a dětí na něm sportovalo,“ dodal Radek Slabý, autor malby.

Lucie Steinerová