Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nové kroužky v DDM Stodůlky pro děti i dospělé

DDM Stodůlky rozšiřuje svou nabídku sportovních a tanečních kroužků. Hledá zejména nové fotbalové a florbalové nadšence a všechny dospělé zájemce o tanec, zejména streetdance a salsation (taneční cvičení).

Milovníci fotbalu a florbalu se budou zdokonalovat v daných sportovních dovednostech. Na pohlaví ani umu tolik nezáleží, důležitá je radost ze hry a pohybu, společně se pak budeme motivovat k tréninku. Děti se naučí nejen pravidla a základní fotbalové prvky – přihrávka, střelba apod., ale také se budou věnovat i méně tradičním fotbalovým aktivitám. To samé platí i o kroužku florbalovém. Od vedení míčku se přes přihrávání a zpracovávání budeme věnovat i samotné střelbě a nájezdům. A i zde o netradiční hry nebude nouze. Samozřejmostí jsou klasická utkání na konci každé hodiny, jejichž cílem nejsou výsledky, ale hlavně zábava!

Taneční skupina Dance Friends otevírá prvním rokem taneční kurz Street Dance pro dospělé. Lekce Hip Hopu, House, Locking, Litefeet, Breakdance, v případě zájmu také Contemporary a contact improvisation, jsou určeny všem začínajícím tanečníkům starších 25 let. Budeme budovat svaly, stimulovat mozek, uvolníme stres. Těšte se na dobrou hudbu, návštěvy kulturních a sportovních akcí a společné výlety. Kromě tance lze být také návrhář, DJ, organizátor, designer, makeupartist či fotograf.

Poprvé se u nás setkáte také se Salsation, což je taneční cvičení pro dospělé s prvky funkčního tréninku se zaměřením na muzikálnost a vyjádření textu písní. Program není jen jednoduchý a zábavný, ale také přispívá ke zvýšení mobility, potřebné ke každodennímu životu, zvýšení vitality a energie bez ohledu na věk, zlepšení muzikálnosti a spálení kalorií. Více informací k novým kroužkům naleznete na www.ddmstodulky.cz.

Zdeňka Hiřmanová