Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

10. ročník turnaje BEACH 100+ zná své vítěze

Druhou sobotu v září se uskutečnil legendární turnaj v plážovém volejbalu smíšených dvojic, kdy společný součet věku hrajícího páru musí být minimálně sto let. 

Za krásného až horkého počasí se ve sportovním areálu Jeremi v Nových Butovicích sešlo celkem osm soutěžních dvojic, které se v letošním jubilejním ročníku utkaly o putovní pohár starosty Prahy 13 a další věcné ceny. Od deseti hodin až do pozdního odpoledne probíhaly náročné boje. Horké sluníčko a žhavý písek důkladně prověřily výdrž a vůli všech sportovců. Mezi jednotlivými zápasy pomáhala i chladná sprcha a ledové obklady. 

V letošním turnaji Beach 100+ dosáhl v historii již třetího vítězství pár ve složení Jan Červenka a Gábina Galbavá, na druhé příčce se umístil loňský a celkově již pětinásobný vítězný pár Ivan Pospíšil a Kamila Vyšínová, třetí místo obhájili Dominik Šácha a Ilona Hrdinová. 

Všichni účastníci, ač notně unaveni, si nakonec ugrilovali zasloužené dobroty, žízeň uhasili výtečným pivem a vítěz všechny pozval na skleničku sektu. Hráči se rozešli se společným přáním – „příští rok ve stejnou dobu znovu na shledanou“. 

Děkujeme účastníkům turnaje za přízeň a přejeme hodně zdraví a sportovních úspěchů do dalších ročníků. Majiteli i zaměstnancům sportovního areálu děkujeme za skvělé zázemí a sportovní podmínky.

Jaroslav Matýsek