Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku únor 2011

  • Ve čtvrtek 6. ledna bylo na našem policejním oddělení ve Stodůlkách oznámeno odcizení dodávkového vozidla Peugeot, které majitel zaparkoval a řádně zajistil na parkovišti u jednoho ze zličínských obchodních domů. Po ohledání místa krádeže poškozený společně s policistou prohledali další stodůlecká parkoviště a vozidlo našli. Policista si povšiml pootevřených dveří nákladového prostoru a uvnitř nalezl muže, který se tam schovával. Zadrženého muže usvědčil z krádeže vozidla nejen kamerový záznam, ale i množství zanechaných stop. Z vozidla pachatel nestačil nic odcizit.
  • Dne 7. 1. ve dvě hodiny po půlnoci narazila autohlídka našeho místního oddělení v Píškově ulici na zaparkované vozidlo, ve kterém se nacházely dvě osoby. Kontrola totožnosti ukázala, že na jednoho z mužů vydaly pražské soudy dva zatykače. Byl protoeskortován na policejní oddělení a poté předveden příslušným soudcům.

  • V době od 19 hodin dne 4. 1. do 20 hodin následujícího dne došlo v ulici Janského 2508, 2509, 2510, 2511 a 2513 na Velké Ohradě k odcizení 38 okrasných hliníkových lišt z vchodových dveří jednotlivých domů. Žádám čtenáře, kteří by mohli mít jakékoli informace o pachateli, aby je sdělili našemu policejnímu oddělení.

npor. Jaroslav Vondra, MOP Stodůlky