Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Problémy s vývozem kontejnerů na komunální odpad

Pane starosto, zaznamenala jsem poměrně časté problémy s vývozem kontejnerů na komunální odpad, které jsou umístěny na kruhových objezdech na Velké Ohradě. Jak budete problémy se svozem řešit?

V této souvislosti nás už v minulosti oslovily Pražské služby, které mají velký problém s průjezdem svých vozidel mezi zaparkovanými auty v lokalitě kruhových objezdů v křížení ulic Kurzova– Přecechtělova, Kurzova–Borovanského a Přecechtělova–Prusíkova. Auta zde parkují u vjezdu na křižovatku i po obou stranách kruhových objezdů. Vozidla Pražských služeb se z důvodů nedodržování dopravních předpisů – zejména kvůli parkování na vnitřní straně ke kontejnerům nemohou dostat. Prostřednictvím Přímé linky upozorňujeme řidiče parkující svá vozidla v této lokalitě, že vždy v pondělí, středu a pátek v době od 8 do 12 hodin probíhá v této oblasti svoz komunálního odpadu.

V případě, že vozidlo Pražských služeb nebude moci ve výše uvedených časech volně projet, bude na místo přivolána městská policie, která provede pokutování špatně zaparkovaných vozidel.  Špatně zaparkovaná vozidla mohou být i odtažena.

Jsem si vědom, že situace s parkováním na Velké Ohradě je téměř neúnosná. Sídlištní zástavba byla původním architektonickým návrhem koncipována pro mnohem menší počet automobilů. Když uvážíme, že každá z rodin nyní vlastní dvě i více aut, je problém jasný. V rámci parkování na Velké Ohradě se snažíme dělat opravdu maximum. Všechna řešení jsou velmi nákladná, a navíc v této zástavbě není žádný prostor pro vybudování parkovacího domu.

Ing. David Vodrážka
starosta Prahy 13