Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Půlnoční silvestrovsko-novoroční Běh metropole


Startovní výstřel ve 23.45 hod. odstartoval poslední sportovní soutěžení v Evropě v roce 2019, běžecký závod, jehož hostitelem se stala již posedmé MČ Praha 13. Ke startu se přihlásilo dvaadevadesát závodníků všech věkových kategorií z pražských městských částí, měst a obcí ČR, ale také z Brazílie, Kazachstánu, Anglie... Start i cíl pětikilometrového běhu byl u Galerie Nové Butovice. Závodníci bojovali nejen o body do celkového pořadí městských částí, ale také o zajímavé ceny v rámci tohoto závodu.
Nejúspěšnějšími reprezentanty v kategorii městských částí se stali běžci MČ Prahy 13, když se na 7. místě umístil Václav Vohradský a v ženské kategorii na 4. místě Miriam Kurtosiova.
Celkovými vítězi se stali Pavel Tall v čase 17:30:00 a Dana Fickerová v čase 19:59:00. Jako památku na závod si účastníci odnášeli ceny v podobě pohárů-trofejí i účastnických medailí a magnetek s logem běžeckého seriálu Běh metropole včetně startovních čísel.
Atmosféra závodu měla opět neopakovatelnou podobu, kdy závodníci dobíhali pod petardami osvětlenou oblohou, aby na počest prvních vítězů v roce 2020 zazněla česká státní hymna. Na závěr závodu po dekorování vítězů si všichni zúčastnění připili tradičním „iontovým nápojem“ tohoto závodu – šampaňským.
Za všechny organizátory chci vyjádřit osobní poděkování MČ Praha 13, jejím dotčeným odborům i městské policii za vstřícnost a podporu při realizaci závodu.

Roman Jaroš, ředitel závodu a autor projektu